Lyžiarka sa zranila pri páde zo sedačkovej lanovky

31.01.2009 Poprad

Vysoké Tatry 31. januára (TASR) - Mladá lyžiarka vypadla dnes dopoludnia pri stanici Štart v oblasti Tatranskej Lomnice zo sedačkovej lanovky.
Na miesto sa ihneď vydali členovia Horskej záchrannej služby (HZS) z Vysokých Tatier, ktorí poskytli zranenej prvú pomoc.
Vzhľadom na závažnosť prípadu a podozrenie z vnútorných zranení, záchranári privolali na pomoc vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služba (LZZS) Air Transport Europe. Posádka LZZS previezla pacientku na ďalšie vyšetrenie do nemocnice v Poprade.

Doplnené:

Vysoké Tatry 31. januára (TASR) - Malú lyžiarku z Prešova, ktorá vypadla dnes dopoludnia z novej sedačkovej lanovky pri stanici Štart v oblasti Tatranskej Lomnice a utrpela vážne zranenia, previezli popoludní vrtuľníkom z Popradu na špecializované pracovisko do Košíc.
Dievčatko vypadlo zo sedačkovej lanovky na svahu Čučoriedky z výšky asi 15 až 20 metrov a utrpelo mnohopočetné závažné poranenia. "Po páde zostalo na chvíľu nechybne ležať, teda bol tam predpoklad krátkeho bezvedomia. Po príchode posádky Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Popradu bolo dieťa pri vedomí. Pacientku zo závažnými poraneniami transportovali do popradskej nemocnice na ďalšiu diagnostiku a vyšetrenie, " informovala hovorkyňa LZZS ATE Sylvia Galajda. Dodala, že vrtuľník následne previezol dievčatko, ktoré má pomliaždené pľúca a zlomené tri stavce, z popradskej nemocnice na špecializované pracovisko do Košíc.
 

Vyberte región